Vino i gastro

 • Vino i gastro

  A kad se od umora i ljepote zaustavi dah, vrijeme je za predah. I to uz domaću dalmatinsku kuhinju. Pelješke mediteranske delicije svakako valja zaliti dobrom kapljicom.  Potomje,  je mjesto u kojem se proizvodi vino Dingač prvo hrvatsko zaštićeno vino na svjetskom nivou odnosno danas prvo hrvatsko crno vino. Pelješki vinogradi plavca malog rastu na zaštičenom strmom pojasu uz more. A upravo je poluotok Pelješec kolijevka vrhunskih hrvatskih crnih vina Dingač i Postup. Stoga nepcima jednostavno morate priuštiti zadovoljstvo kušanja tog jedinstvenog okusa.

  Kad se nalazite na Pelješcu, nezaobilazan je Ston poznat po svojim vrhunskim jadranskim delicijama. Izaberite svoje najdraže školjke i uživajte u njima na način kako najviše volite,od sirovih do pripremljenih u raznim rižotima, tjestenini….nemojte zaboraviti i da su poznate po svojim afrodizijačkim svojstvima.

  Kušajte i riblje specijalitete u konobama u mjestima diljem Pelješca, ili se odlučite za posjetu seoskim gospodarstvima i probajte najkvalitetnije meso spremljeno na tradicionalan način. Sigurno će Vas oduševiti i pelješke slastice stonski makaruli, hrostule, krokanat, broštulani mindeli….

  Pelješac je Vaša omiljena destinacija…. A da ne zaboravit sve okuse najljepšeg mora na svijetu pripremili smo nekoliko peljeških recepata da Vam donesu miris dalmatinskog juga….

   
  Vino i gastro Dingač Vino i gastro Vino i gastro Vino i gastro

Pretraga smještaja

Ostanite u kontaktu
Poveznice

Hrvatska turistička zajednica

TZ Dubrovačko-neretvanske Županije    Visit Pelješac


Hrvatska turistička zajednica